Informatie en lid worden

WAT IS VLIEGERCLUB FREE FUN FLYERS

Doordat enkele enthousiaste vliegeraars een aantal jaren geleden ergens in het land vliegerfeesten bezochten, is het idee ontstaan om óók in Gemert een vliegerfeest te organiseren. Dit was zo’n succes dat besloten werd om een vliegerclub op te richten. Dit werd een feit op 26 april 1989 onder de naam FREE FUN FLYERS, gevestigd te Gemert en heeft als clubhuis Café-Restaurant-Zalen ”De Koksehoeve”.

Statutair heeft de club vier hoofddoelen:

  1. Het bouwen van vliegers en deze oplaten aan lijnen met behulp van windkracht, als recreatieve bezigheid in clubverband.
  2. Het organiseren van vliegerevenementen, zowel in Gemert als elders.
  3. Het deelnemen aan vliegerevenementen.
  4. Het bevorderen van de vliegersport.

Waar te vinden
De vliegerclub beschikt over een vliegerterrein, gelegen achter het clubhuis Café-Restaurant-Zalen ”De Koksehoeve”, Koksedijk 25 te Gemert (langs de provinciale weg Gemert – Erp -Veghel).

In principe wordt daar elke zondagmiddag gevliegerd vanaf 13.00 uur. Dit is steeds weer een gezellig samenkomen van vele clubleden, maar ook andere vliegeraars zijn er van harte welkom. Informatie wordt over en weer uitgewisseld en nieuwe modellen worden er uitgeprobeerd. De club heeft bovendien de beschikking over een uitgebreid archief. Dit archief is voor ieder lid toegankelijk en biedt een ruime bron van inspiratie.

Evenementen

Ieder jaar worden op dit vliegerterrein vliegerevenementen georganiseerd. Onder anderen, eind mei het jaarlijkse ledenvliegerfeest (met familie) en in de maand augustus het jaarlijkse vliegerfeest dat in het oog springt. Gedurende een weekend vormen dan twee vliegerterreinen een waar vliegerparadijs. Tijdens dit feest worden ervaringen, tips en ideeën uitgewisseld en herinneringen opgehaald door de vele vliegeraars uit binnen- en buitenland. Duizenden toeschouwers bewonderen en vergapen zich dan aan de honderden vliegers die, in allerlei maten, modellen en kleuren, het luchtruim kiezen. Op zaterdagavond verlichten tientallen vliegers de donkere hemel en het gehele vliegerterrein wordt op een sprookjesachtige manier door lampionnen versierd. Veel bezoekers gaan pas naar huis wanneer zij hebben genoten van het nachtvliegeren.

Het clubidee

Vliegeraars zijn speelse, creatieve (en soms lekker eigenwijze) mensen die met veel huisvlijt de meest fantastische bouwwerken laten vliegen. Vergeet hierbij niet dat ook zij met een eenvoudig ruitvliegertje van papier zijn begonnen. Langzaam maar zeker en met de deskundige ondersteuning van diverse clubleden hebben zij zich ontwikkeld tot meesterbouwers. Dit is in het kort de weergave van de doelstelling van de vliegerclub. Voor een zeer gering bedrag per jaar kunt u zich laten inschrijven als lid van vliegerclub FREE FUN FLYERS.

Schroom
De vliegeraars ontmoeten veel mensen die naar het vliegeren komen kijken en vertellen dan: ”Vroeger maakte ik ook vliegers. Vliegers gemaakt van krantenpapier die werden geplakt met een gekookte aardappel, die dan op een stoppelveld werden opgelaten. Bij harde wind wilde het toen niet al te sterke touw nog al eens knappen”. Je ziet dan bij deze mensen het kinderlijke naar boven komen en je merkt dat ze hunkeren naar die jeugdjaren. Maar wat let hen om de draad weer op te pakken? Er wordt veel gevliegerd door de jeugd van tegenwoordig. Bent u al wat ouder geworden, schroom dan niet om weer een vlieger te maken. Ook nu nog worden door leden van de vliegerclub de ouderwetse papieren vliegers gemaakt en opgelaten.

Voor een klein bedrag koopt u zelfs al een mooie vlieger in speelgoedwinkels of in speciale vliegerzaken ergens bij u in de buurt.

Informatie

Men kan lid worden vanaf 12 jaar door het invullen van het inschrijfformulier en op te sturen naar: info@freefunflyers.nl. Je kunt het ook per post versturen naar:

Peter van der Drift
Kortfoortstraat 42
5342 AE Oss

Indien u behoefte heeft aan meer informatie neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden:

  • Voorzitter: Wiel Janssen: tel. 06-33807852
  • Secretaris:
  • Penningmeester en ledenadministratie, Peter van der Drift: tel. 0412-640501 of 06-27016919
  • Bestuurslid: Sijbrand Koopman, inschrijvingen vliegerfeesten: 076-5144098 of 06-10874928
  • Bestuurslid: Henk van Beek: tel. 06-51017530